Jak vymazat váš Model One.
Trezor Model One se již neprodává, ale bude nadále dostávat aktualizace minimálně do roku 2031 a kritické bezpečnostní opravy minimálně do roku 2036, takže vaše zařízení zůstane bezpečné a plně podporované. Více informací najdete na.
V tomto článku:
Vymazání paměti Trezor Model One v Trezor Suite.
Funkce vymazání vám umožní smazat všechna data spojená s předchozími účty a nastaveními zařízení, jako je PIN, název, domovská obrazovka a nastavení passphrase.
Tato konkrétní metoda nemaže firmware zařízení. Firmware bude smazán pouze v případě, že provedete obnovení továrního nastavení při spuštění zařízení v režimu bootloaderu (viz níže)
Zpracovat:
- Připojte svůj Trezor One a zadejte svůj PIN
- Přejděte do „Nastavení zařízení“ kliknutím na ikonu „Nastavení“ v levém horním rohu Suite a vyberte záložku „Zařízení“
- V záložce Nastavení zařízení sjeďte dolů, kde najdete sekci „Nebezpečná oblast“
- Vyberte první možnost s názvem „Vymazat zařízení“

- Poté musíte potvrdit, že rozumíte tomu, že smazáním zařízení dojde ke smazání všech dat na zařízení a pokud chcete obnovit své prostředky, musíte mít bezpečnou offline kopii zálohy peněženky (dříve obnovovací fráze).

- Po kliknutí na „Vymazat zařízení“ musíte tuto akci potvrdit na svém Trezor Model One stisknutím tlačítka Potvrdit.

- Nyní můžete provést inicializaci – buď vytvořit novou peněženku, nebo obnovit existující peněženku pomocí zálohy peněženky.
Co když jsem ztratil PIN a nemohu se dostat do Trezor Suite? (Obnovení továrního nastavení v režimu bootloaderu)
V tomto případě je třeba přejít do režimu bootloaderu. U Trezor Model One postupujte následovně:
- Otevřete Trezor Suite
- Připojte svůj Trezor a přitom držte levé tlačítko. Zobrazí se vám potvrzovací dialog, že je zařízení připojeno v režimu bootloaderu:

- Poté klikněte na zelenou ikonu „ozubeného kola“ a zvolte „Resetovat zařízení nebo aktualizovat firmware“.
- V režimu bootloaderu přejděte v nastavení zařízení dolů do sekce „Nebezpečná oblast“ a vyberte možnost „Obnovení továrního nastavení“.

- Poté budete muset potvrdit, že rozumíte tomu, že vymazáním zařízení odstraníte všechna data na zařízení a pokud chcete obnovit své prostředky, MUSÍTE mít bezpečnou offline kopii své zálohy peněženky:

- Po zaškrtnutí potvrzovacích políček a stisknutí „Obnovení továrního nastavení“ je posledním krokem stisknout tlačítko Potvrdit na pravé straně zařízení:

- Nyní můžete provést inicializační postup – buď vytvořit novou peněženku, nebo obnovit existující peněženku pomocí zálohy peněženky.
Byl tento článek užitečný?