Jak vymazat Model T.

Trezor Model T se již neprodává, ale bude i nadále dostávat aktualizace minimálně do roku 2031 a kritické bezpečnostní opravy minimálně do roku 2036, takže vaše zařízení zůstane bezpečné a plně podporované. Více informací najdete na.

Vymazání paměti Trezor Model T v Trezor Suite.

Funkce vymazání vám umožňuje smazat všechna data spojená s předchozími účty a nastaveními zařízení, jako jsou PIN, název, úvodní obrazovka a nastavení passphrase.

Tato konkrétní metoda nemaže firmware zařízení. Firmware bude smazán pouze tehdy, pokud provedete obnovení továrního nastavení při spuštění zařízení v režimu bootloaderu (viz níže).

Zpracovat
  • Připojte svůj Trezor Model T a zadejte PIN pomocí dotykové obrazovky zařízení.
  • Přejděte do Nastavení zařízení kliknutím na ikonu ozubeného kola v pravém horním rohu Suite a v rozbalovacím menu vyberte Zařízení.
  • V záložce Nastavení zařízení sjeďte až dolů, kde najdete sekci Nebezpečná oblast.
  • Vyberte první možnost s názvem Vymazat zařízení.
wipedevice1.png
  • Poté budete muset potvrdit, že rozumíte tomu, že vymazání vašeho zařízení odstraní všechna data ze zařízení a pokud chcete obnovit své prostředky, musíte mít bezpečnou offline kopii své zálohy peněženky (dříve obnovovací fráze).
wipedevice2.png
  • Po výběru možnosti Vymazat zařízení budete vyzváni k potvrzení akce na zařízení podržením tlačítka Podržet pro potvrzení.
Wipe_TT-3.png
  • Po dokončení procesu můžete provést inicializační proceduru, buď vytvořit novou peněženku, nebo obnovit stávající peněženku pomocí vaší zálohy peněženky.

Co když jsem ztratil svůj PIN a nemohu se dostat do Trezor Suite? (Obnovení továrního nastavení v režimu bootloaderu)

V tomto případě je potřeba přejít do režimu bootloaderu. U Trezor Model T postupujte takto:

  • Otevřete Trezor Suite.
  • Připojte svůj Trezor, zatímco neustále přejíždíte po obrazovce (nahoru a dolů nebo krouživým pohybem).
  • Poté stiskněte zelenou fajfku na dotykové obrazovce zařízení pro Připojit k hostiteli a spusťte v režimu bootloaderu.
  • Následně uvidíte potvrzení, že zařízení je připojeno v režimu bootloaderu.
Wipe_TT-4.png
  • Poté klikněte na ikonu ozubeného kola a vyberte Obnovit zařízení nebo aktualizovat firmware.
  • V Nastavení zařízení sjeďte dolů do sekce Nebezpečná zóna a zvolte Obnovení továrního nastavení.
Wipe_TT-1.png
  • Poté bude potřeba potvrdit, že rozumíte tomu, že vymazáním zařízení odstraníte všechna data na zařízení a pokud chcete obnovit své prostředky, MUSÍTE mít bezpečnou offline kopii své zálohy peněženky.
Wipe_TT-2.png
  • Poté budete vyzváni, abyste následovali pokyny zobrazené na vašem Trezoru a stiskli zelené zaškrtnutí pro vymazání zařízení.
Wipe_TT-3.png
  • Po dokončení procesu můžete zahájit inicializační postup – buď vytvořit novou peněženku, nebo obnovit existující peněženku pomocí zálohy peněženky.
Byl tento článek užitečný?